Entré




Någon som lyckats missa reklamfilmen för nya Entré i Malmö?
Iaf måste jag få skryta lite för det är inte ofta man kan göra det. Kolla noggrant så kanske ni ser ett välbekant ansikte i vimmelskaran! ;)

ny praktik

Första dagen på nya praktiken idag. Har filmat en del behind the scenes material på produktionsbolaget, lärt mig och använt en ny kamera, varit med ute och filmat och ljussatt lite inklippsbilder, varit med och filmat ett studioprogram som ska sändas på TV, lärt känna många härliga människor och haft en faktiskt riktigt rolig dag. :) Var på praktiken i tolv timmar. Blev längre än planerat men har ändå varit givande. Första dagen har gett ett bra första intryck och jag tror att jag nog ska kunna trivas här. :)

Nu... Sängen. Kompletteringstaxi ut på vischan i morgonbitti!

God natt vänner!

Bästis B-day!

Gårdagen gick i Tomas namn. By best guy fyllde 21 och de firade vi.! Tåget hem från Sthlm raka vägen till Höör för lite smörgåstårta, umgänge och alkoholhaltiga drycker. Ett tåg till Malmö och lite förvirring på stationen befann vi oss tillslut på Debaser och dansade, drack, rockade till Suburbankids with biblical names, snackade minnen och hade det ritkigt nice. Tog sen tåg tillbaka till Höör och slutade med att vi var ett gäng som trängde ihop oss inne på Tomas rum och laddade våra batterier.

Grymt trevlig kväll/natt. Härlig återträff kära vänner! Längtar grymt mkt till midsommar. De kommer bli succé!


GRATTIS BÄSTASTE BÄSTIS! <3





Back to the big City

Hemma från Sthlm med blandade känslor. Mkt mer än så går vi inte in på det. Finalen var helt galet trevligt! Så sjukt härligt att träffa alla igen.! Underbara människor!  Skapade några nya trevliga bekantskaper också. :)

Fick lite nostalgiska  flashbacks när jag kom till Ropsten påväg till kontoret och kollade över vattnet till mitt gamla boende på Lidingö. Det var en härlig tid jag hade däruppe.... :)

Iaf blev det en lång dag på SVT huset. började tidigt med att köra och fixa kandelabrarna som var med i ett av dansnummerna. Sen blev det att fixa och dona lite med mat, produktionsrum och goodiebags. Jury under genrepet. osv. Relativt lugn dag. Vilket var skönt då man hann snacka mer med alla. :) När väl allt var slut och nerplockat runt halv ett på natten bar taxin iväg oss till Café Opera för att fira! Mkt mer detaljerat än så skriver jag inte. Bilderna får berätta resten.. :)



Genrep och vi satt i juryn som vanligt



En del av "The young crew"




Showtime




Vinnardansen








Free beer to the people!









Resten av bilderna hittar ni på facebook inom snar framtid.



Tjo flöjt!

:D



Positititittiv!

Vaknade med en något mildare förkylning och jag är superpositiv! :D

Uppe relativt tidigt idag. Har massor att hinna med innan jag tar tåget till Sthlm. Ska hinna dra in speakertexter till filmen och redigera klart den. Packa.! Städa. Laga mat. Duscha. Åka in till 7khuset och lämna och diskutera filmen osv osv..  Men jag är positiv. Jag hinner.. :)

Har ett problem.. Skulle försöka komprimera en film och lägga in i min mp3/mp4 eller vad det nu är. Vad ska man konvertera till format för de ska fungera? jag har provat nästan allt nu. wmv, mov, avi, mpg4.. Något som vet får gärna kommentera i så fall.!

Soooooolen lyser utanför fönstret och Sarah sjunger om Moving on i bakgrunden. Och jag.. Ja jag sitter bara med ett leende på läpparna för det känns som detta kommer bli en bra dag!

So long!


Nedsprutad på andra långgatan

Helgen har varit kanon.

fredagen innebar en tur till Sjukhuset i Lund för att diskutera filmen jag håller på med. Hookade upp med Lovelin och vi tog bussen till Malmö och gjorde ett besök på Entré. Hittade mig själv på en av centrets väggar. Som jag trodde så har jag en fet arm framför ansiktet så jag syns inte direkt. Skulle ni någon dag besöka entré så tycker jag ni ska bege er till andra (?) våningen och leta efter väggarna där det står massor med paparazzis och fans och se om ni hittar mig. ;)
Ett tårfyllt farväl av Elin, ett kort besök till skolan och sen satt jag på tåget till Jakriborg och Milla Vanillas och Daniels nya lägenhet. Vilket underbart samhälle.! dundermysigt.! Och vilken lägenhet! Skulle lätt själv kunna bo där!

Iaf så planerad jag, M, D och A vår kommande USA resa. Massor inplanerat. Kollat lite hotell, flygresa, hyrbil nöjen osv. Det enda jag är besviken på är att det är slutspel i Basket när vi är där vilket innebär att man får betala sådär en tusen dollar per biljett. :( Och med tanke på att jag inte är gjord av pengar får de bli ett nöje jag måste hoppa. Är iaf sjukt taggad på den här resan nu och vill bara iväg, iväg, IIIVÄÄÄÄÄÄG!! :D

Lördagen begav jag mig tillsammans med min trognaste själsfrände till Malmö för lite party ute i Limhamn. Blev en trevlig kväll med en del dricka, kareoke, fyllespel, björn rosenström och trevligt umgänge.

Förstår inte hur jag klarat mig så länge med så lite av dig hjärtat.! Så mkt som vi setts i helgen vet jag inte när det var sist. Men roligt har jag haft! <3

Söndagen hade jag blivit riktigt förkyld så halva dagen sov jag bort gårdagens rus och andra halvan spenderades i soffan med mor min där vi krängde allt möjligt ätbart och kollade film.

Idag e de måndag och dags för work work igen. Väljer dock att arbeta hemifrån så nu ska jag övergå till lite fortsatt redigering.





Tjingtjong!

F.Ö.R.K.Y.L.D!

F.Ö.R.K.Y.L.D!

Så ovanligt länge som jag klarat mig så förvånar de mig inte egentligen att det var dags nu. Tråkigt bara med tanke på att jag sticker till Stockholm om några dagar.  Dricker massa vatten, tar Kan Jang, vilar och dricker varmt lite då och då.. Någon som har en dunder huskur så jag kan bli frisk snabbast möjligt? :)




Ytterligare en japanernas underbara uppfinningar.  :)

<3





Kvalitetstid behöver vi. Och kvalitetstid ska vi snaaaaart ha! :D <3

Örongodis



Trots att den spelats ett bra tag så är den ändå fortf lika bra. :)

feel the music

Helgen har varit reltativt lugn och det har jag njutit av till fullo. I går blev det en lång promenad tillsammans med Elin. Härligt. Hade mkt att ta igen och prata om. På kvällen blev det inflyttningsfest i Eslöv.  Kollade bla melodifestivalen och för första gången någonsin så vann den låten som jag verkligen ville skulle vinna.!

Egentligen hade jag velat skicka Tingeling till Moskva. Vilken show. ! Vi pumpade upp volymen och basen och vilket röj det blev! Helt underbart! Den hade rott hem segern till Sverige utan tvekan! Men jag tror starkt på Malena! :)





Dagen idag har sett ut som så att jag bandat in allt material till sjukhusfilmen vi gör så ska spendera dagen imorgon med att redigera den. Sen har jag varit ute och tagit en promenad med mor min, lagat mat tillsammans och sitter nu och slötittar på reprisen av melodifestivalen. En lugn och skön söndag. :)



it takes some time

Lång dag. Halva dagen har spenderats i skolan med att försöka få rätt på ett redigeringsprogram som krånglat. Pga av lite klödd från olika håll hann jag aldrig med att banda in materialet som vi filmat på Lunds sjukhus så det blir ett helgarbete av det istället.
Spenderade sen eftermiddagen och kvällen på AKTIV. Var år och dar sen jag jobbade där sist men allt som allt flöt det på fint ändå. Stängningen var nog det jag minns sämst, men tror även den gick bra. Stack in en sväng till Björn och hans nya lya innan jag tog tåget till Lund för att ta mig hem. ett par timmar senare var jag hemma och landade i en varm och skön soffa och njuter nu av en relativt lugn fredagsnatt. :)

Funderar på att kryppa till sängs inom det snaraste. Innan dess vill jag bara tillägga att Japanerna is the shit på att uppfinna nya saker. En sån här hade inte suttit fel. För de ensamma men kramsjuka dagarna. ;)


David After Dentist




Så underbar! :)

Nästan så man får lite flashbacks till första  fyllan.. ;)

When you're all alone we become your home

"måste erkänna... idag när jag satt på stadsbussen emot skolan, så hörde jag dig skratta högt, så började jag skratta, helt för mig själv.....
jag tänkte på att du smittar alltid av dig på mej när du skrattar högt, sen din blick, du ser alltid så mega drogad ut när du skrattar rejält.

så får du mig att asgarva...


*suck* miss you"



Jag vet att jag har väldigt mkt att göra nuförtiden och är upptagen nästintill hela tiden och gärna så att det går in i och ovanpå varandra. Har haft dåligt samvete för att jag inte hunnit träffa alla av de  människor jag vill träffa och för att jag måste säga nej så många gånger. Känner mig ständigt som en dålig vän mot några. Tänker hela tiden att bara jag får klart den här praktiken eller bara jag flyttat hem så blir de lugnare också löser sig allt. Men det gör det inte. Det kommer hela tiden upp nya saker. Jag vet att jag till största delen själv är ansvarig för vad jag tar mig ann. Men jag är bla i slutet på min utbildning nu och det är så mkt som står på spel och som spelar in just nu med skola, praktik, jobb, vänner, flytter osv att jag det är svårt att inte ha så mkt inplanerat.... Men det är mitt i all denna hysteri med dubbelbokningar och händelser som det känns skönt att få höra något som detta. Dels för att veta att man betyder något för någon och dels för att det får en att vakna till och inse vad man riskerar glida ifrån om jag inte tar tag i det.

Även om jag varit dålig på att visa det för många den senaste tiden så är det ni, alla underbara människor runt omkring mig, som gör mig som lyckligast. Det är ni som får mig att le och skratta och ger mig en anledning att verkligen vara lycklig. Jag har de bästa vänner man kan önska sig.!


Nu låter detta säkert som att jag inte alls trivs med min vardag som den ser ut nu och bara vill ifrån det. Men det är inte heller sanningen. Jag har upplevt så mkt de senaste månaderna som jag inte trodde jag skulle få uppleva och upplever fortfarande massa saker. Jag är mitt inne i starten på min karriär och gillar mer och mer av det jag ser. Jag är ju en människa som älskar när det händer saker runtomkring mig och hatar när det är för lugnt, så till viss del trivs jag jättebra. men en lagom blandning av detta och lite lugn med mer tid för vänner och mig själv så kommer jag nå min absoluta topp! :)


when it feels like home.

Tillbringat halva dagen i Lund på akuten. Halva kroppen är omplåstrad och ena benet är fortfarande halvt bedövat även om det är snart tolv timmar sen. Slutade med att jag fick recept på ett läkemedel, som när jag läste bruksanvisningen hade som bieffekt de problem jag redan har som jag vill bli av med. Ska bli spännande att se hur det artar sig. Om, det artar sig. 10 dagar skulle jag ge det iaf.

Har ikväll haft lite kvalitetstid med min kära morfar. Inte träffat han på evigheter och det märktes. Vi var ute och promenerade en lång runda och hade tusen saker att prata om. En riktigt mysig kväll.

Back on track..!

Satt och kollade lite bloggar och fick plötsligt ett smått sug av att börja blogga igen. Kanske är det bara ett kort projekt som slutar snart igen, kanske håller det i sig längre. Vem vet. Den som lever får se. Kommer iaf fortsätta skriva på denna bloggen och inte i "litenistorstan" bloggen eftersom den känns lite fel nu. Kanske om jag döpt om den till något i stil med "lagomibyhålan" eller något.

Senaste tiden har gått i ultra fart som vanligt. Hinner knappt själv med ibland. Varit hemma ca fem veckor i Skåne nu. Bott ca tre veckor i Lund tillsammans med Emilia. Haft lite praktik hos min lärare, gjort en musikvideo, hunnit med att ha praktik på melodifestivalen när de var nere i Malmö. Helt underbara dagar som jag redan saknar. Vet nu med all säkerhet att det är studio och flerkameraproduktioner jag vill jobba med. Filmat vasaloppet på spinning. Varit och åkt skidor med familjen och kusinerna. Firat massa födelsedagar. och en massa annat.

(Nedanstående bilder är lånade av Milla. )



Jag och Josefin som jag assisterade under melodifestivalen.



Josefin bakom kameran.
(Har nu insett att det är det här jag vill göra. Så det var en helt kanonpraktikplats jag fick.)



Lite rep







Greenroom



Smått slitna praktikanter?



Scenen



12 000 pers i publiken om ja inte minns fel?
Maffigt att stå där nere och kolla ut över alla.



Nedpackning efter sänding



Allt som allt var det fyra dagars praktik på melodifestivalen. Jag, Milla och Johannes och en till kille från Malmö var där och var kamera assistenter.  Första dagen var det mkt dra sladdar och koppla och trixa. Lärde mig en hel del. De andra dagarna var det assistera kameramännen som gällde. Torsdagkväll stack jag och Johannes till rådhuset på stortorget i Malmö. Tydligen var det fest för personal, press och artister med gratis mat och dricka så vi tänkte titta inom en sväng. Fääncy tillställning med knektar eller vad det heter uppradade utanför och inne i hela trappan upp till stora salen. Massa tjusig plockmat. Förfriskningar till höger och vänster. Fääncy fääncy. Det som var tänkt bli en tidig kväll slutade med en taxi hem till lund vid två - tre på natten. Lördagkväll efter sändning och efter någon timmes rivning av stället var vi runt tolv på efterfesten som hölls på ett hotell vid Gustav. Mat, dricka och dans. Hela kvällen spelades schlagerbidragen och jag måste säga att efter att ha lyssnat så många gånger på alla dessa låtar börjar en del faktiskt bli ritkigt bra. Malenas låt , bör tilläggas, är en ritkig hit att dansa till. Ritkigt roliga dagar. Saknar dem redan. Är nu mer säker än någonsin på att det är den här typen av arbete jag vill hålla på med.


Just nu jobbar jag med att göra en informationsfilm för USIL (Universitetssjukhuset i Lund för den ovetande). parallelt som jag redigerar filmningen från vasaloppet.  Blir ett kortare projekt under tiden jag söker praktik för min sista tid på utbildningen. Vill hitta något som har med studioproduktion att göra men vet mkt väl att då måste jag nästan ge mig upp till stockholm igen. Inte helt omöjlig tanke men får se vart allt bär.

Mkt snicksnack från mig... Men nu är jag igång igen..

Massa hej från mig!

RSS 2.0