Back on track !


Camilla behöver verkligen lära sig att gå upp i tid.

Missade bussen med fem sekunder i morse. Och jag vet att busschaffissen ignorerade mig med flit. Vägrade titta åt höger där jag kom flåsande och koncentrerade blicken rakt fram för att jag inte ska kunna komma imorgon och anklaga han för att inte stanna när han såg mig. Men haaa in his face! för jag är ledig i morgon så jag kommer inte ändå!

Men jag är inte den som är bitter. Satte mig på första bästa buss som kom efter och åkte till höör för att ta tåget till Malmö.  Solen sken in genom bussrutan och jag kände vårrus i kroppen. En snorig, anfådd och halskrasslig kropp men en vårruskänslokropp. Framme på skolan en halv timme försent men se vad har hänt där då? Läraren har inte kommit och vi började fem minuter efter att jag kommit med att ha rektorn istället. Så så bra gick det. ;)

Idag är en bra mkt bättre dag. Insett att allt går lite bättre om man inte är bitter. :D

Fick en extra insatt föreläsning från en kille som håller på med postproduction. (Alla effekter och annat roligt efterarbetsmojs som fixas till sist av allt innan premiär i filmer.) Han berättade massa om senaste filmen de hållt på med som är hipp hipp folkets just nu bioaktuella film "Morgan Pålsson Världsreporter". Lite kul att veta är att avsnittet med skorpionen som är med i filmen är inspelat i Sverige och inte nere i Jordanien. De hade en skorpion där men den blev typ genomskinlig när de lade ner den i sanden så den syntes inte på filmduken. Sen var den tydligen extremt giftig med. En annan rolig sak är en kattscen i filmen. Morgan ska spela oerhört katträdd vilket Anders (skådespelaren - om de finns någon som nu inte visste det.) inte är egentligen. Men den katt de fick tag på var en arg och bitsk vuxen katt så han vågade inte gå i närheten av den än mindre skådespela med den så istället fick de filma en liten kattunge nere i ystad med green screen och klippa in katten i bilden sen i efterhand.

Hade här varit fler medieintresserade läsare hade jag berättat mer om alla effekter och hur de är gjorda och alla ( för oss roliga ) tabbar de råkat ut för med videofilmsexportering som inneburit röda negativ för de förstördes i tullen för allt ska scannas som fick köras i bil över syrien för att komma till nästa land och tabben att ha en orange katt i samband med grön green screen eller tabben med bilscenen där män i blåa kläder skulle screenas bort genom en blå "green screen" vilket givetvis inte fungerar osv så hade jag berättat massor om det. Men jag vet att det typ bara är en som skulle kunna vara intresserad så jag besparar er det. Men kul och intressant var det att lyssna på. :)

Skoldagen tog slut och Milla och jag åkte in till Gustav Ad. Torg. Och jag blev själaglad när jag insåg att solen lyste! VÅRKÄNSLOR och JAG köpte VÅRSKOR! :D
Sen tog vi en tur in på Macce Donkan och köpte Skånes godaste mjukglass med chokladsås och satte oss på torget i solen och njöt. :)




Väl hemma fyllde jag på mp3n med massa härlig musik jag fått från Tomas och sen tog jag på mig gympapjuxen och traskade hem till morfar. Väl där käkade vi lite sen gick vi två ut och gick en runda i mörka Hörby. Syster tvingade på mig en reflexväst för att jag skulle synas. Och jotack den slutade ju typ ovanför magen så ja kännde mig riktigt sexy. Då svarar hon med


M: " Men du syns ju inte, det är mört"
C: "??!?!?!?! Mörkt? Jag har ju reflexvästen för att jag ska SYNAS!!"



Nåja hade en trevlig promenad och pratstund med morfar medans syster tog sig ett varmt bad hemma hos honom. Har planerat in bastukväll nästa vecka i hans källare. Ska bli mys att svittas lite om de kommer en ruggig kväll.

Efter det tvingade jag syster och morfar att kolla säsongspremiären av Private Practice med mig. Sen fick Camilla sitta bak på systers moped när vi skulle åka hem. Smaka på den!
Lillasyster kör storasyster (som har B-körkort!) hem på liten EU-moped som får toppa max 35-40km/h. Mina fötter fick inte ens plats så de pekade rakt ut i sidorna!

Fall asleep and wake up to a new day tomorrow


Shape up! Maybe things would  turn out better then.


Dååålig dålig dag.


En mjuk filt och en arm som håller om en?


image51


Agerande Camilla

Igår var ledig dag så jag tänkte ta itu med livet och hemmet.

Lärde mig hur man manglar, då jag fick på mig att mangla fyra omgångar bäddset. När det väl var klart och jag lite nöjd smsar Mr. E för att berätta om min bedrift och påskina att jag tror vi kommer klara oss galant uppe i Norge får jag ett svar i stil med. "Det är ju super att du kan mangla förutom att det var typ 110 år sen man gjorde det sist. 2000 har maskiner som gör det nu. Men det kan säkert komma till nytta någon gång om all teknik skulle dö ut och vi måste leva som dem gjorde på stenåldern."
Efter den kommentaren hoppas jag Emil vet sin uppgift om vi kommer upp till Norge och det visar sig att dem inte har en sån här "2000 maskin". Då får han snällt ställa sig vid strykbräda och strykjärn och platta till våra skrynkliga lakan.

Skönt att ha detta utrett.

Jag lite bitter men ändå glad över min prestation (var dag ska man lära sig något nytt) begav mig ner till byn för att uppsöka arbetsförmedlingen. Hörde att Emil besökt dem och fått ut en massa vettiga hemsidor och tips så tänkte att det är på tiden för Camilla med att göra samma sak fast här i Hörby.

Nåväl kommer dit i god tid innan de ska stänga, får könummer femtioelva nummer efter den som är inne just då. Sätter mig ner vid en ledig dator och börjar leta lite på deras hemsida om information om att bo och jobba i Norge. Vad man ska tänka på när man är där och innan man åker. Letar extrajobb överhuvudtaget nu under våren här hemma i skåne. går in på hybels hemsida och kollar rum och lägenhetsuthyrning. Dörren in till AF tant har fortf inte öppnats så att nummerbrickan kan gå ett steg närmre mitt nummer. kollar Norges arbetsförmedling. klockan tickar på... samma person fortf inne. kollar extraarbete igen. Några nya arbetssökande kommer in genom dörren och någon enstaka går för det tar för lång tid. (Yeepaayy ett par steg närmre min tur!) Kollar andra norska arbetssidor. börjar försöka styra datormusen med vänster hand för att det ska ta längre tid att surfa runt på sidorna. sjunker ihop i stolen och lägger upp benen på närliggande stol. Sluter ögonen och slumrar en stund. Vaknar. Går in och tittar på allt jag hittat en gång till. Letar efter sidor där man kan skaffa truckkort. Dock utan resultat. Klockan är över tolv och stängningsdags. Men har man varit där innan tolv så ska man få komma in. Sån är det sagt. Då kommer det en gubbe ut från en annan dörr, och frågar oss som är kvar vad vi har för ärende. Jag berättar som det är att jag vill ha tips och råd inför min Norgeresa osv. varpå jag får ett svar. "har du kollat på vår hemsida?" Klart jag har gjort det. Hade innan jag stack hemifrån ringt AF kundtjänst för att få råd om hur jag skulle göra. Telefondam hade då sagt att jag skulle kolla hemsidan och ville jag sen ha mer info kunde jag besöka AF. Men AF gubbe tydligen inte lika sammarbetsvillig som Eslövs AF asntällda. Får ett nummer till en tant i Lund jag kan ringa om jag har ev mer frågor än de jag kan utläsa av hemsidan. Så med andra ord fick jag inte ens komma in till tanten i rummet och få massa härlig hjälp som E fick. Jag tror det är för att jag är tjej och hon i rummet är tjej! Könsdiskriminering!

Så jag fick gå ut ur AF byggnaden med ett litet papper i handen med ett nummer till någon tant i Lund. Så jag antar att jag får sätta mig ner och lusläsa AFs hemsida först istället. Jag hade trots allt inte kollat hemsidan så mkt innan för den är så tråkig. Tänkte i mitt stilla sinne att det är roligare att få höra det från de som kan istället för att jag ska sitta och läsa massa tråkiga texter.

Emil och Lars btw!
Fick reda på en sak och det är att de ska anordna sån arbetsträff i Lund typ 2 april. Likadant som det som ska vara på slagthuset i slutet på april. Så boka in den datumen så tar vi en tur dit och ser till att skaffa så mkt info och jobb som möjligt. ;)


SJUKThus

Om man vill få en tid hos en läkare måste man verkligen ligga på sin dödsbädd eller vara 100% frisk och boka tid redan nu så du kanske har tur att få en tid i slutet på året när en ev lunginflammation eller liknande brutit ut.

Ringde igår för att få tid hos läkaren, och vad säger fisförnäm tant i andra änden av luren? "Asså jag vet inte ens om du kan få en tid innan sommaren? INNAN SOMAREN? What?! Jag vill bara att en läkare ska ägna mig tio-femton minuter för att kolla varför jag alltid är förkyld och har ont  halsen! Hon frågade om vi skulle boka en tid i sommar, men då är jag inte ens i Sverige och jag vill inte vara förkyld i 5 månader till innan jag kan få någon hjälp. Sen fick jag höra att bara för vi inte har någon familjeläkare så kommer det ta ännu längre tid. Varför har vi inte någon familjeläkare? Jo för att tydligen så hade hon som vi valt förra året slutat nu och givetvis hade ingen på vårdcentralen informerat oss om det.

Så som sagt. Om ni vet med er att ni kanske behöver en läkartid i november-december i år, så lyd mitt råd och ring och boka nu.

Telefon nr är 0415-25 13 00


myslördag

Gårdagen spenderades med far, syster och många galna Amazonas folk i Malmö för ett kort årsmöte, sen massa smörgåstårta, en tripp till akuten i Lund, och guidad tur på malmömusem  för att kolla alla djur. Smått komiskt att vi haft typ en tredjedel av alla djuren som finns där om man bortser alla slibbiga fiskar.


Sen skjuts till Höör för trevlig middag på Höörs pizzeria, Secret Window, the Messengers och Saw IV.


 image50

det finns dem..


....som säger att ensam är stark
men gå ta en titt i närmaste park
där finner du bevis för att ensam är svag
och den utslagne kunde varit du eller jag

Blod, svett och laserstrålar

Projekt? Citytunneln
arbetstid? 2 veckor
slitsamt? EXTREMT

Projektet är nu till ända och vi kan luta oss tillbaka med nöjdhet i kroppen. Vad som i vanliga fall efter visningen brukar innebära en halvtimmes kritik på varje arbete blev den här gången ungefär
"Jag gillar den! Som den är nu är den 80% perfekt. en halvtimmes redigerande för att fixa småfelen så är den 98% och kan lätt sändas i Kanal Lokal. 100% blir inget. Inte ens jag gör det. Så fixar ni det blir den så perfekt den kan bli."
Det är Anders "kritikern No 1" Lagesson vi snackar om här så jag är nöjd. :)



Vad som började med ett , enligt mig, roligt projekt för att få ihop massa folk från gymnasiet till en timmes grymt laserdomespel slutade i för dåligt intresse och ledde till en bokad tid men ingen att spela med.

Istället slutade det med att jag och halva team Kiera (vår klass är uppdelad i två lag Reese och Kiera) + Emil och Freddy i torsdags kväll slukade en timmes spelande med blod, svett och tårar med miljoner andra kids. Blev en och annan öl/cider före för att lätta upp nervositeten för de "första gången" spelarna. Blev som bäst rankad 4 av 40. Och jag är smått stolt över det kan jag tillägga.
Sen bar det av till Värnhems stolthet  för att krubba falafel och diskutera kvällens spel.

Riktigt nice kväll med kul umgänge.

addicted?

Jag är seriöst införstådd med att jag sitter vid datorn för mkt. Tror jag håller på att få sittsår på rumpan! Eller iaf en avdomnad rumpa.!

Larmet gick

Detta har inte varit team Citytunnelns dag idag. Arbetet som vi jobbat med och redigerat sen i onsdags var helt plötsligt hux flux borta idag när vi startade datorn! Detta innebar en hård dag framför dator som hade en benägenhet att hänga sig var femte minut under hela dagen. 3D animationer gick inte att konvertera till quicktimefiler och det ljud spelades inte in på videokameran.

Allt slutade med att jag satt kvar i skolan till halv sju. Skulle sen larma skolan och sticka vilket inte var så lätt. Fick inte igång larmet. Ringer Lärare för hjälp. Lärare guidar mig igenom larmet. Tycker inte att det funkar men lärare säger gå ut och stäng dörren så stämmer det nog. Jag gör som jag blir tillsagd, varpå larm går, lärare får ringa larmcventral och pallra rumpan bort till skolan för att stänga av larmet. Detta innebär att Camilla missar stadsbuss och får småjogga i tjugo minuter för att hinna med bussen som går fem över sju.

Hemma åtta och är smått sleden. Men trots allt tycker jag det varit en givande dag. Vet mer än jag någonsin vetat om City tunneln nu , återerinnrat mig om induktiva och detuktiva satser och fått smått jobbiga sms från Ääl och  Määd.

Visst är det så

Haft ett litet snack med Fiffs och hon påminnde mig om det här bra citatet.. :)


"It ain't about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep movin' forward...how much you can take and keep movin' forward. If you know what your worth go out and get what your worth, but you gotta' be willin' to take the hit."


Longing..

Appropå ingenting så var Pippin musikalen helt underbar. Skulle kunna gått och sett den om och om igen...

Trevlig spelkväll i fredags at E´s place.

Gårdagen gick i kulturens tecken. Åkte med morfar och såg Arlövsrevyn. Fick mig en hel del härliga skratt. Efter det blev det middag på Lillgårdens restaurang. En mysig dag/kväll med andra ord.

Har fått svar från Slagthuset nu. Dock inte det svar jag väntade mig. Fick en förfrågan om jag kunde jobba ett antal timmar efter det att smset skickats. Blev smått paff med tanke på att jag inte hört av dem sen första gången jag jobbade där för att veta om jag gjort ett bra jobb eller inte. Men men..

Sista hårda veckan väntar runt hörnet. När vi klarat oss igenom det, som det känns nu, oändligt långa Cittytunnelreportaget som vi ej kan skymta sitt slut på, så väntar en fem veckors period av två till tre dagars skolveckor med nätverk. Ett välförtjänt lugnare tempo kan jag känna.

Dock hade det inte suttit fel med en varmare resa nu under de lediga dagarna mellan filmandet och nätverkskursen.


För övrigt så går jag mest och längtar till våren med solsken och lite varmare väder. Och ännu mer längtar jag till Sommaren och Norge. Går inte en dag utan att man ägnar en tanke eller två åt planerna. Varje gång vi pratar om det vill jag bara ha den tiden nu. Lämna plugget åt sidan  och bara göra något annat för ett tag.

En sån helg

En sån helg

Givande långhelg där jag hunnit med en hel del.

Torsdagen innebar en lång tripp till Landskrona. Hade i uppgift från skolan att göra ett par intervjuer med samma person fast på oliak platser. Vi blev uppdelade i tre grupper. Den ena gruppen stack rakt över gatan för att intervjua någon på det nya företaget. Den andra gruppen stack till andra sidan av Malmö. Och min kära grupp kom på den goda idén att åka till Landskrona(!). Vi skulle vara där kl 13.00 dagen efter, vilket innebar att jag var tvungen att ta bussen hemifrån klockan 9.50 för att hinna med! Lite småbitter för att vi valde ett ställe så långt iväg men när vi väl var där var det mycket trevligt. Vi intervjuade en lokal musiker som är förlamad och sitter i rullstol men med världens härligaste livsinställning trots allt som hänt honom.

Bör tilläggas att jag aldrig varit med om någon till att ragga på min mamma genom mig så mycket som denna man. Och ha i baktanke att han aldrig sett henne eller vet något om henne. När vi skulle hem så fick han höra att det tog lång tid för mig att komma hem. Då erbjöd han sig att ringa färdtjänst och ta med mig som resesällskap och köra mig ända hem till Hörby. Men efter vi skulle kommit fram var han ju tvungen att få träffa min mamma och sen sova där. För min mammas skulle så tackade jag varmt för erbjdandet men sa att jag klarade mig bra med att ta tåget.

Så när en lång dag utanför Landskronas gränser var till ända tog jag mig till Tomas, för att lite senare ta en tripp till Eslöv och Linda. Kollade "Du Levande" av Roy Andersson. Skum film. Tror jag ska se den ett par gånger till för att försöka finna charmen med den. Sen såg vi X antal Bert Ljung avsnitt. Härliga BERT. :D
Klockan blev mkt så jag hängde med tillbaka till höör och sov hos Tomas för att ta tidig buss hem för att ta ut linserna. Dessa linser.!

Fredagen var det veckoshopping på Kvantum tillsammans med Äliin. :) Veckoshopping är mkt roligare när man är två. Sen blev det Core träning för vår del. Betalade medlemsavgift idag så nu ska jag ta tag i min träning som lyst med sin frånvaro i evigehters evigheter.

Efter träning var det hem och duscha och fixa present sen var det inflyttningsfest i Höör hos Lowe. Hade mkt trevligt med trevligt folk. Sjukt fin lägenhet! Gillade den riktigt mkt!

Efter lite funderingar över hemfärden blev det en andra natt hemma hos Tomas i hans tältsäng. Det finns verkligen bara två ställen jag kan sova bra på när jag sover borta. Det ena stället är i Tomas tältsäng och det andra stället är Elins säng. Kan jag sova bra en hel natt någonannanstans än i min egen säng så är det riktigt bra betyg. Då trivs jag där jag är. :)

Lördagen innebar en tripp till Eslöv och den, för min del mindre kända, gamla "Korkfabriken" för ett första filmmöte. Fick det första manuset. Fick rollen som kamerakvinna. :) Fick reda på tankar och planer för projektet. Och jag ser på detta med glada och förväntansfulla ögon. Tror detta kommer bli riktigt kul!
Efter det mötet var det dags för möte nr2. Projekt Norge. Nu är det bestämt att det blir Norge i Sommar. Söka jobb och boende hela våren för att förhoppningsvis ha fått ihop något till juni. Sen bär det iväg norrut för en Nilsson, en Skelterwijk och en Granberg.
Hittar vi bara det vi söker tror jag detta kommer bli en riktigt bra tripp. Jag inväntar spänt Sommaren.!

Idag har jag varit duktigare än jag troligtvis någonsin varit. Har dammsugat mitt rum minst fyra gånger och våttorkat.! Varför? För att jag var trött på mitt rum och behvde lite förändring. Fått ut den stora TV:n och fått in en liten och nätt och fått in en lång svart hylla. Och när jag ändå var igång med att vända upp ch ner på halva huset får att få i ordning rummet var det lika bra att göra det ordentligt. Rensat ut allt på djupet nu. Shiit vad mkt skit man har egetnligen! Hållt på i drygt åtta timmar men nu är det nog nästan klart. :)

Nu är det dags för mig att säga God Natt!

En sån helg

En sån helg

Givande långhelg där jag hunnit med en hel del.

Torsdagen innebar en lång tripp till Landskrona. Hade i uppgift från skolan att göra ett par intervjuer med samma person fast på oliak platser. Vi blev uppdelade i tre grupper. Den ena gruppen stack rakt över gatan för att intervjua någon på det nya företaget. Den andra gruppen stack till andra sidan av Malmö. Och min kära grupp kom på den goda idén att åka till Landskrona(!). Vi skulle vara där kl 13.00 dagen efter, vilket innebar att jag var tvungen att ta bussen hemifrån klockan 9.50 för att hinna med! Lite småbitter för att vi valde ett ställe så långt iväg men när vi väl var där var det mycket trevligt. Vi intervjuade en lokal musiker som är förlamad och sitter i rullstol men med världens härligaste livsinställning trots allt som hänt honom.

Bör tilläggas att jag aldrig varit med om någon till att ragga på min mamma genom mig så mycket som denna man. Och ha i baktanke att han aldrig sett henne eller vet något om henne. När vi skulle hem så fick han höra att det tog lång tid för mig att komma hem. Då erbjöd han sig att ringa färdtjänst och ta med mig som resesällskap och köra mig ända hem till Hörby. Men efter vi skulle kommit fram var han ju tvungen att få träffa min mamma och sen sova där. För min mammas skulle så tackade jag varmt för erbjdandet men sa att jag klarade mig bra med att ta tåget.

Så när en lång dag utanför Landskronas gränser var till ända tog jag mig till Tomas, för att lite senare ta en tripp till Eslöv och Linda. Kollade "Du Levande" av Roy Andersson. Skum film. Tror jag ska se den ett par gånger till för att försöka finna charmen med den. Sen såg vi X antal Bert Ljung avsnitt. Härliga BERT. :D
Klockan blev mkt så jag hängde med tillbaka till höör och sov hos Tomas för att ta tidig buss hem för att ta ut linserna. Dessa linser.!

Fredagen var det veckoshopping på Kvantum tillsammans med Äliin. :) Veckoshopping är mkt roligare när man är två. Sen blev det Core träning för vår del. Betalade medlemsavgift idag så nu ska jag ta tag i min träning som lyst med sin frånvaro i evigehters evigheter.

Efter träning var det hem och duscha och fixa present sen var det inflyttningsfest i Höör hos Lowe. Hade mkt trevligt med trevligt folk. Sjukt fin lägenhet! Gillade den riktigt mkt!

Efter lite funderingar över hemfärden blev det en andra natt hemma hos Tomas i hans tältsäng. Det finns verkligen bara två ställen jag kan sova bra på när jag sover borta. Det ena stället är i Tomas tältsäng och det andra stället är Elins säng. Kan jag sova bra en hel natt någonannanstans än i min egen säng så är det riktigt bra betyg. Då trivs jag där jag är. :)

Lördagen innebar en tripp till Eslöv och den, för min del mindre kända, gamla "Korkfabriken" för ett första filmmöte. Fick det första manuset. Fick rollen som kamerakvinna. :) Fick reda på tankar och planer för projektet. Och jag ser på detta med glada och förväntansfulla ögon. Tror detta kommer bli riktigt kul!
Efter det mötet var det dags för möte nr2. Projekt Norge. Nu är det bestämt att det blir Norge i Sommar. Söka jobb och boende hela våren för att förhoppningsvis ha fått ihop något till juni. Sen bär det iväg norrut för en Nilsson, en Skelterwijk och en Granberg.
Hittar vi bara det vi söker tror jag detta kommer bli en riktigt bra tripp. Jag inväntar spänt Sommaren.!

Idag har jag varit duktigare än jag troligtvis någonsin varit. Har dammsugat mitt rum minst fyra gånger och våttorkat.! Varför? För att jag var trött på mitt rum och behvde lite förändring. Fått ut den stora TV:n och fått in en liten och nätt och fått in en lång svart hylla. Och när jag ändå var igång med att vända upp ch ner på halva huset får att få i ordning rummet var det lika bra att göra det ordentligt. Hållt på i drygt åtta timmar men nu är det nog nästan klart. Rensat ut allt på djupet en gång för alla. Shiit vad jag har mkt skit!

Nu är det dags för mig att säga God Natt!

RSS 2.0